Instalații de încălzire

instalatii de incalzire bucuresti

A venit primăvara, se pare că am scăpat de temperaturile scăzute. Acum e momentul să ne pregătim pentru iarna următoare, este posibil ca în viitor să nu mai avem parte de ierni atât de blânde precum cea de care tocmai am scăpat.

De ce trebuie să începem să pregătim instalațiile de încălzire încă din primăvară pentru iarna următoare?

Acum avem încă proaspete în minte problemele funcționării defectuoase a instalațiilor de încălzire. Cu toții ne gândim la cele mai bune soluții doar atunci când ne confruntam cu problema, apoi tindem să uităm sau să nu mai acordăm destulă importanță remedierii acestora.

Ce putem face pentru a îmbunătăți randamentul instalațiilor de încălzire?

Trebuiesc găsite soluții la problemele punctuale.

Primul lucru la care ar trebui să ne gândim ar fi pierderile de căldură datorate unei proaste izolații termice a încăperilor. Dacă trebuie să apelăm la ajutorul cuiva pentru a izola termic pereții, este bine să încercăm a găsi o firmă care să ne ofere un bun raport calitate/preț, dar și o garanție a lucrărilor efectuate.

Trebuie avut în vedere apoi și care ar fi cea mai avantajoasă sursă de căldură în cazul nostru particular. Fiecare sursa de căldură are avantaje și dezavantaje, iar atunci când decidem dacă vom folosi energia electric, gazele naturale, combustibili lichizi sa solizi ori (de ce nu?) energia solară, geotermală ori o combinație a acestora, suntem constrânși de disponibilitatea acestor surse dar și de capaciatatea noastră de a le folosi. De exemplu, dacă timpul nu îți permite să aprinzi focul într-o sobă cu lemne în mod periodic, iar alte surse de energie precum gazele naturale nu sunt la dispoziție, multă lume preferă încălzirea electrică.

Dacă am rezolvat problema izolației termice a locuinței și avem și sursa de căldură ce ne avantajează, putem îmbunătăți randamentul termic făcând mici ajustări în circuitele cu apă caldă, în circuitele electrice, instalând diverse dispozitive de comandă și control: termostate, distribuitoare de căldură, etc.

Cel mai important este să nu uitam să profităm de vremea călduroasă pentru a remedia problemele constatate în timpul sezonului rece!

 

Lasă un răspuns