Instalația electrică bine făcută

instalatie electrica bine facuta

O instalație electrică bine făcută se poate dovedi ceva mai costisitoare, dar ea îți poate aduce anumite beneficii și te poate scuti de unele neplăceri.

Încă de la început, instalația electrică trebuie gândită în perspectivă. Trebuie ținut cont de ceea ce își dorește beneficiarul pe termen mediu sau chiar lung. Ce vreau să spun? Spun că trebuie ținut cont de totalul puterii consumatorilor viitori și instalația trebuie calculată în consecință, ba chiar aș spune că ar trebui într-un fel supra dimensionată.

Dacă folosim un conductor de 2,5 în locul unuia de 1,5 (cum ar reieși din calcule) vom avea un dezavantaj pe termen scurt, anume acela al prețului, pe termen lung se va dovedi că am făcut o instalație electrică fiabilă, care are un randament bun datorită unor pierderi foarte mici pe coloane.

O deosebită atenție trebuie acordată contactelor dintre conductori sau dintre conductori și prize, duze și alte componente ale instalației electrice. De cele mai multe ori contactele reprezintă veriga slabă într-o astfel de instalație.

Contactele imperfecte se supraîncălzesc, deteriorând grav izolația electrică și fiind principalele cauze ale unor incidente nedorite. De aceea este recomandată cositorirea și folosirea unor dispozitive de prindere de bună calitate.

Un lucru important, de care trebuie să ținem cont atunci când proiectăm o instalație electrică: viitorul este electric. Într-o perioadă relativ scurtă vom fi nevoiți să folosim exclusiv energia electrică pentru a ne asigura confortul.

Astfel, instalația electrică nouă trebuie să poată fi cu ușurință adaptată pentru încălzirea locuinței, alimentarea mașinilor de gătit și a instalațiilor ce furnizează apă caldă menajeră!

 

 

Lasă un răspuns